Print Shortlink

De Directe Verzekeraar Is Vaak Veel Goedkoper

autoverzekeringenAls je bent zoals de meeste mensen ga je gewoon naar je lokale verzekeringsmakelaar om je autoverzekering af te sluiten. Het is de makkelijk en je hebt een plek waar je naartoe kan in geval van problemen zoals een ongeval. Jammer genoeg zijn makelaars niet altijd de goedkoopste oplossing. Het zijn niets voor niets makelaars en zij strijken altijd een commissie op. Een autoverzekering simulatie is een handige manier om je opties tegen elkaar af te wegen.

Wanneer je naar een makelaarskantoor gaat dan kijkt de makelaar naar jouw situatie en biedt jouw een verzekering aan. Deze makelaar heeft verschillende contacten met verzekeraars. Soms zal hij een goedkope kiezen en soms een dure. Niet iedereen wil een goedkope verzekering, sommige mensen willen vooral een goede verzekering. Veel mensen denken dat zij een verzekering afsluiten bij een makelaar en dat klop ook, maar je bent wel niet verzekerd bij deze makelaar, je bent verzekerd bij het bedrijf dat deze verzekeringsmakelaar je ingeschreven heeft.

Je zal dit ook zien aan je groene kaart. Het logo of bedrijf dat op je groene kaart staat is niet hetzelfde als die van je verzekeringsmakelaar. Je verzekeringsmakelaar is dus een tussenpersoon die een commissie opstrijkt.

Een autoverzekering afsluiten bij de bron

Je kan natuurlijk overwegen om je makelaar over te slaan en direct een verzekering af te sluiten bij de bron. Directe verzekeraars zijn vaak veel goedkoper en bieden ook speciale pakketten aan. Bij Corona Direct kan je bijvoorbeeld een kilometer verzekering afsluiten. Dit is vooral voordelig wanneer je weinig kilometers doet. Generali is een directe verzekeraar met veel ervaring en biedt eerder een totaal pakket aan. Beide zijn directe verzekeraars, maar elke heeft zijn aanpak.

Het voordeel van directe verzekeraars zijn dat je dikwijls minder betaald en direct contact hebt met de verzekeraar in plaats van een tussenpersoon. Je hebt ook meer duidelijkheid over wat er allemaal in de verzekeringspakket zit. Bij een verzekeringsmakelaar weet je nog niet eens waar je verzekerd zal zijn, terwijl alle informatie van de directe verzekeraar op hun website te vinden is.

Vergelijken van directe verzekeraars

Vaak loont het de moeite om diverse autoverzekeringen te vergelijken. Wanneer je op zoek bent naar een BA verzekering moet je vooral naar de prijs kijken. Maar het kan ook lonen om eens te kijken of je niks extra’s krijgt. Bij Touring Verzekeringen en Generali krijg je bijvoorbeeld een gratis vervangwagen en wordt je wagen ook kosteloos getakeld. Dit zijn zaken die zeker kunnen tellen en waar je rekening mee kan houden.

Prijs alleen is niet alles. Soms zit het hem ook in de extra’s die zitten in je autoverzekeringspakket. Kijk daarom goed rond voor je een verzekering afsluit en maak pas een beslissing wanneer je alle opties overwogen hebt.

Leave a Reply