Print Shortlink

Goedkope lening beschikbaar voor energiebesparende maatregelen

Bent u op zoek naar een lening voor de bouw of renovatie van uw woning? Geen nood, er zijn kredietinstellingen zat die u maar al te graag te hulp schieten. Maar neem geen overhaaste beslissingen, waar u later spijt van zult krijgen. Wist u dat de overheid goedkope leningen geeft aan degenen die energiebesparende investeringen willen plegen bij de bouw of renovatie van hun woning? De FRGE lening biedt hiertoe uitkomst.

Wat is de FRGE lening?

In het beleid van de overheid om energiezuinigheid toe te voegen aan het landschap, is zij ertoe overgegaan tot het sluiten van een overeenkomst met Belfius en Triodos Bank. Deze overeenkomst houdt in dat zij voordelig geld lenen mogelijk maken, indien men ervoor kiest om energiezuinig te bouwen. Met deze regeling wil de overheid de burgers tegemoetkomen, aangezien energiezuinig bouwen extra investeringen vereist.

FRGE goedkoop lenenDe FRGE lening is een lening van het Fonds voor de Reductie van Globale Energiekost met een intrestvoet van maximaal 2%. Deze lening kunt u slechts betrekken voor investeringen die ertoe zullen leiden dat u energie zult besparen in uw woning. Het maximale bedrag dat u hierbij kunt lenen is 10.000. Let er wel op dat u de lening dient af te betalen over een looptijd van maximaal 5 jaren. Desondanks komt u met deze lening voordeliger te staan in vergelijking met de reguliere leningen die er worden aangeboden. Het is de moeite van het overwegen waar wanneer u geld wilt lenen om een renovatie uit te voeren of aan nieuwbouw te beginnen, waarbij u zich richt op een of enkele energiebesparende maatregelen in of om het huis.

Ten zijde van de regering doet zij enige inspanning en heeft ten behoeve van specifieke doelgroepen de intrest van 2% op zich te nemen. Deze groepen maken dus helemaal geen kosten bij het aangaan van de lening. Degenen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn:

  • mensen met een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds
  • mensen met een beperkt inkomen
  • mensen die een beroep doen op schuldbemiddeling of budgetbegeleiding

Hoe werkt de FRGE lening?

De lening wordt uitgekeerd via ‘lokale entiteiten’. Met andere woorden u kunt dus alleen een FRGE lening aanvragen als er in uw gemeente een lokale entiteit van het FRGE gevestigd is. Deze entiteiten worden aangeduid door steden en gemeenten in overleg met het OCMW.

Leave a Reply