Print Shortlink

Kredietkaart als hulpmiddel voor op reis te gaan

creditcardsGa je binnenkort weer op reis? Dan kan je nadenken over het nut van een kredietkaart. Vaak zijn creditcards handig als betaalmiddel in het buitenland. Niet alle landen hebben automaten waar je met een Belgische of Nederlandse bankkaart geld kan afhalen. Maar ook om je reis te betalen kunnen kredietkaarten handig zijn. Het kan je zelf een leuke korting opleveren. Hoe dat kan? Dat lees je hieronder.

Wat is een kredietkaart? Kredietkaarten zijn enorm handig, maar je moet wel weten hoe ze werken. Het is een beetje een dilemma. Voor de enige zijn de een zegen en voor de anderen een vloek. Kredietkaart schulden reizen de pan uit, maar dat is vooral de schuld van gebrek aan zelfdiscipline en niet weten hoe je zo’n kaart het beste gebruikt.

Hoe kredietkaarten werken

Wanneer je een kredietkaart neemt dan betaal je daar meestal jaarlijks een bedrag voor. Dit zijn de vaste kosten. De variabele kosten zijn de interesten die je moet betalen. Deze interesten zorgen samen met het krediet het vaakst voor schulden. Bij een kredietkaart krijg je ook een kredietlijn. De grootte dit bedrag hangt af van de kredietkaart en financiële instelling.

Interesten zijn nochtans makkelijk te vermijden. Wanneer je het opgenomen bedrag terugbetaald voor het einde van de maand dan betaal je geen interesten. Voor veel mensen is het probleem natuurlijk dat het geld altijd beschikbaar is. Wanneer je echter voldoende controle hebt over je uitgaven is een kredietkaart een goede zaak.

Voordelen voor op reis

Eerst en vooral bestaan er kredietkaarten waarmee je punten kan sparen voor op reis te gaan. Elke euro die je uitgeeft geven recht op punten waarmee je korting kan krijgen op reizen. Een aantal voorbeelden van zulke kaarten zijn de Beobank Travelpass Mastercard, Neckerman World Mastercard en een aantal American Express kaarten.

Veel van deze creditcards hebben ook een beveiliging tegen fraude. Wanneer je bijvoorbeeld betaald in het buitenland en je kaart wordt misbruikt dan krijg je dit bijna altijd terugbetaald door je kredietkaart maatschappij. Kredietkaarten zijn een redelijk veilig betaalmiddel.

Wanneer je kredietkaarten op een verstandige manier gebruikt kan je in feite geld uitsparen. Het feit is wel dat de meeste mensen geld verliezen aan interesten. Anders zouden de kredietkaartmaatschappijen natuurlijk geen winst maken.

Leave a Reply