Print Shortlink

Zijn online datingsites hun geld waard?

Online datingsites schieten als paddenstoelen uit de grond. Is het de moeite waard om er geld aan uit te geven. Wat heeft online dating dat uitgaan niet heeft? Het voordeel van dating via internet is dat je een selectie kan maken voordat je elkaar ontmoet. Het is natuurlijk ook wel koffiedik kijken wan je moet hopen dat die andere zijn profiel eerlijk heeft ingevuld. Je weet natuurlijk nooit wie je ontmoet als je voor de eerste keer afspreekt.
Voor bepaalde sites is het meer de moeite om er geld aan uit te geven dan andere. Je hebt bijvoorbeeld de niche datingsites die een specifieke doelgroep voor oog heeft. Een aantal voorbeelden hiervan zijn 50+ dating, dating voor hoger opgeleiden, homodating, vreemdgaan, enz…

Doordat je al een kleinere doelgroep hebt krijg je meer kans om daadwerkelijk een date te vinden. Of je een relatie zal vinden hangt natuurlijk af van de website. Je kan geen relatie verwachten op een datingsite over vreemdgaan. Of misschien wel?

In ieder geval is het de moeite waard om je eens in te schrijven voor een proefabonnement. Bijna al deze websites staan toe dat je eerst gratis inschrijft voordat je betaald. Zo kan je kijken of het ledengedeelte je bevalt en of het de moeite waard is om er geld in te steken. De ene datingsite is duurder dan de andere. Sommige sites hebben een ingewikkelde persoonlijkheidstest om je te matchen met potentiële dates. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat je misschien een date zal hebben die meer compatibel is met jezelf. Het nadeel is dat zulke tests ook maar tests zijn en geen helderzienden.

Dus zijn gratis datingsites nu hun geld waard? De ene persoon zal er de liefde van zijn leven vinden en de andere vindt er helemaal niks. Voor de ene is de datingsite een fortuin waard en voor de andere helemaal niks.

Leave a Reply